Selfcare tips

Selfcare tips

Zorg goed voor jezelf met deze selfcare tips

Bron: CLD Magazine Christine Le Duc - Joy - 05-04-2024

selfcare

Komt er geen einde aan jouw to-do lijstje? Heb je het idee dat je achter de feiten aanloopt en eigenlijk niet meer op adem kunt komen? Dan is het misschien tijd om meer aandacht te besteden aan jouw selfcare momenten. Hoe je dat doet? Lees snel dit artikel!

Wat is selfcare?

Wat is selfcare nou eigenlijk? En hoe verschilt dit met zelfliefde? Het zit ‘m in het volgende: zelfliefde is hoe je je voelt over jezelf en selfcare is hoe je jezelf behandelt. Het gaat natuurlijk hand in hand, maar vandaag willen we het hebben over hoe je lief voor jezelf kunt zijn.

Met selfcare zet je namelijk jouw welzijn op de eerste plek door goed voor jezelf te zorgen en jezelf met liefde te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld door gezonde voeding te eten, regelmatig te bewegen en jouw grenzen aan te geven. Maar dit kan ook uitslapen zijn op een luie zondagochtend, opgevolgd door een ontbijtje op bed en een extra lange everything shower.

Waarom is het belangrijk?

We zijn druk, druk, druk met onze levens tegenwoordig. We staan geen moment stil met lange werkdagen, sporten en borrelavonden. En dan plannen we ons weekend ook nog vol met klusjes, een familieverjaardag en een dagje shoppen met vriendinnen. Wanneer kun je dan even zitten en alles op stil zetten?

Rustmomenten voor jezelf inplannen is een manier om ff lekker te ontspannen. Door de dingen te doen die jou rust geven kun je cortisol, ook wel het stresshormoon, namelijk verminderen. En als je tenslotte goed voor jezelf zorgt en je goed voelt, dan heeft dit ook een positieve impact op je omgeving.

selfcare

Selfcare tips om mee tot rust te komen

#1. Lekker bewegen

Er zijn tientallen redenen waarom bewegen goed voor je is. Een wandeling van 30 minuten in de buitenlucht kan jouw mentale welzijn immens verbeteren én het is natuurlijk goed voor je lichaam.

Maar ook dansen in je woonkamer, boksen in de gym of een groepsles pilates bij de sportschool brengen je in beweging. Belangrijker nog: kies iets wat jóú blij maakt!

#2. Ga de natuur in

De meesten van ons leven met het constante beeld van hoge, grijze gebouwen om ons heen. Er is maar weinig natuur om te bewonderen en dit doet ons eigenlijk zelden goed.

Dus verlaat de stad een keer voor een prachtige wandeling in de bossen of ga naar een waddeneiland om uit te waaien op het strand. Dan kun je écht even je hoofd leegmaken!

#3. Lees je favoriete boek

En nee, dit hoeft niet per se een zelfhulpboek te zijn. Lees een boek dat jou de wereld om je heen even laat vergeten. Dit kan ook zeker een zelfhulpboek zijn als je dat fijn vindt, maar je kunt ook denken aan een biografie van je favoriete celebrity, een erotische roman of een fantasy verhaal.

#4. Digitale detox

Begin bijvoorbeeld één keer per week met het wegleggen van je telefoon (op een plek waar je er niet makkelijk bij kan). Dit kan voor het slapen gaan zijn, zodat je rustig je avondroutine kunt doorlopen of juist midden op de dag om ff geen meldingen te krijgen.

#5. Werk aan een creatief project

Teken een zelfportret, leer haken of koop mooie glazen om deze vervolgens te versieren – er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw creativiteit te uiten. Van breien en borduren tot creatief schrijven en knutselen, ontdek wat jij leuk vindt om te doen!

#6. Treat yourself

Neem een lange douche of ga in bad, waar je elk plekje van jezelf verwend en even de aandacht geeft. Masseer jezelf vervolgens in met je favoriete lotion, trek je fijnste outfit aan en chill heerlijk op de bank.

Shameless plug: treat yourself met lingerie tijdens onze Intimate Treats sale. Je krijgt deze maand maar liefst 20% korting op alle lingerie setjes.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.